_
La Perversa
Projecte Final de Carrera
2011

_
Identitat gràfica de La Perversa, una entitat cultural especial i heterodoxa que es dedica a produir versions de llibres, pel.lícules i àlbums musicals. Més que versions, el que fa l’entitat són perversions, ja que s’apropia de les obres originals sense permís i les re-interpreta, agafant-les com a punt de partida i subvertint-ne el missatge.

La Perversa entén la cultura com un element d’expressió popular i com una eina de transformació social, i enfoca la seva activitat des d’un posicionament ideològic. Els llibres, pel.lícules i àlbums musicals que produeix La Perversa són obres incòmodes, transgressores,i irreverents, i busquen incentivar l’esperit crític i generar debat.

A grans trets, la identitat gràfica de La Perversa es fonamenta en els següents elements: 1.- L’ús de materials i tècniques que remeten a l’expressió popular (com l’esprai, les plantilles, el cartró o el paper de diari) des de la perspectiva del reciclatge i el re-aprofitament. 2.- La intervenció a través de la sobreimpressió, a materials o productes acabats (com ara el diari, les samarretes o les pròpies portades de les obres originals), per a transmetre les idees d’apropiació i re-interpretació.
3.- Un sistema pictogràfic format per 9 pictogrames que funcionen com a representacions icòniques de cada una de les obres. 4.- El recurs de capgirar certs elements gràfics per a transmetre la idea del canvi de perspectiva que La Perversa aplica a les obres que versiona.
5.- L’estratègia de dificultar la llegibilitat dels textos per predisposar al receptor a les obres complexes i incomodes de l’entitat.

Us podeu descarragar la memòria completa del projecte en pdf des d'aquí.
__